Självscanning

Så här går det till

Registrera dig i vår information/förbutik för att kortet ska fungera.

Har ni flera kort i familjen måste alla kort registreras.


Innan du handlar

Steg 1

Hämta kundvagnen och dra ditt ICA Kort i kortläsaren. Då svarar en gul lampa som visar vilken scanner som är ledig. Börja med att ta bärkassarna du behöver och scanna dem på skylten bredvid kassarna.

Steg 2

Sätt fast scannern i hållaren på kundvagnen som gör det enkelt att komma åt scannern och prisregistrera allt du handlar.

I butiken

Steg 3

Att scanna själv är enkelt. Håll varans streckkod några centimeter framför scannern och tryck in den gula avtryckaren. När scannern kontrar med ett blippande ljud ser du vad varan kostar i displayen. Sedan plockar du ner varorna direkt i bärkassarna.

OBS! Vissa flerpacksrabatter presenteras bara på kvittot, men visas inte i displayen. Och panten på läsk räknas in i det pris som visas i displayen

Steg 4

Handlar du frukt och andra varor i lösvikt, använder du den nya pekvågen. Lägg bara påsen på vågen och tryck på symbolen för varan. Då svarar vågen med en prisetikett som du fäster på påsen och scannar av.

Steg 5

När det gäller större partier som en back läsk, scannar du den på en speciell ”Självscanningsskylt” som finns på avdelningen.

Likadant gör du med styckevaror på Frukt och Grönt.

Steg 6

När du handlat klart lämnar du scannern till kassören tillsammans med eventuella rabattkuponger, tomglaskvitton och bonuscheckar. Varor som du inte kunnat scanna, lämnar du också fram, så att kassören kan registrera dem åt dig. Därefter drar du ditt ICA Kort och genomför betalningen på vanligt sätt. När allt är betalat och klart får du kvitto som redovisar alla inköp.

För din säkerhet

Någon av de första gångerna du använder ICA Självscanning, scannar vi alla varor en extra gång av ömsesidiga säkerhetsskäl. På så sätt slipper du t ex komma hem, packa upp och upptäcka att du scannat någon vara två gånger av misstag.

För att hålla den säkerhetsnivån gör vi också löpande avstämningar. Slumpen avgör om och när du blir utvald för avstämning. Vid avstämningarna fungerar det som vanligt. Du plockar upp varorna på kassabandet och packar ner dem i kassarna på vanligt sätt.

  • Ladda ner ansökningsformuläret som PDF fil
  • Klicka här för att sen en film som visar hur självscanning fungerar

Tillbaka

KAMPANJ

Klicka här för kampanjen
Få vårt nyhetsbrev via e-post. Det kommer ut en gång i månaden